tiistai 24. maaliskuuta 2009

Jumala järjestää olosuhteesi

Seuraava lainaus on aivan ihanasta 16oo-luvulla kirjoitetusta kirjasta. Kirjoittaja oli tavallinen perheenäiti, jota Jumala käytti suuresti uskovien hengelisessä ohjauksessa. Hänen kirjoituksistaan koottiin kirja, joka suomennettuna tunnetaan nimellä "Syvempään Jumalan tuntemiseen". Tämän kirjan suosio on aina ollut yhtä suuri kuin sen vastustuskin. Sitä on poltettu julkisesti ja lähinnä tämän kirjan perusteella kirjoittaja Madame Guyon tuomittiin harhaoppiseksi ja tuomittiin vankeuteen. Monet kristilliset vaikuttajat (mm. John Wesley, Zinzendorf, Watchman Nee) tulivat kaikki aikanaan tämän kirjan vaikutuspiirin ja arvostivat sitä suuresti.

"JUMALA JÄRJESTÄÄ OLOSUHTEESI

Jos tahdot oppia tuntemaan Jumalaa syvemmin, sinun täytyy ottaa aivan uusi asenne koko elämääsi kohtaan. Sinun tulee jättäytyä kokonaan Jumalan varaan ja luovuttaa koko olemassa- olosi Hänelle. Käytännössä tämä merkitsee vakuuttuneisuutta siitä, että kaikki elämäsi olosuhteet ja päivittäiset tapahtumat tulevat kohdallesi Hänen tahdostaan ja Hänen sallimuksestaan. Tällainen suhtautuminen olosuhteisiin ja tällainen luottamus Herraan tekee sinusta tyytyväisen kaikkeen. Kun uskot näin, alat ottaa kaiken, mikä elämääsi kohtaa, Jumalan eikä ihmisen kädestä tulleena. Muista, ettet saa koskaan lukea mitään ihmisten syyksi. Mitä tahansa tapahtuukin, sitä eivät ole saaneet aikaan ihmiset. Ota siis kaikki (paisi tietenkin oma syntisyytesi) vastaan Jumalalta tulleena."

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Huomasin vasta jokunen päivä sitten tämän teidän uuden blogin..Hienoa!
    Nyt sitten tulin paremmalla ajalla tänne :)

    Luin muuten joku aika sitten kirjan "Susanna-herätyksen äiti", joka siis kertoo tuon yhden mainitsemanne henkilön, John Wesleyn äidistä ja n 1700-luvulla eletyistä ajoista jne... Oli mielenkiintoista luettavaa!

    Tuota mainitsemaanne kirjaa en ole lukenut, mutta ainakin tuntuu olevan hyvää tekstiä tuo kirjoittamanne lainaus. Noissa mietteissä kyllä haluaa omaa elämäänsä elää. Tähän ajatukseen että kaiken saamme Jumalalta/Jumala sallii, tuli vielä mieleen laulun sanat: "...Kädessään hän joka päivä kantaa, tietää kaiken mitä tarvitsen, päivän kuormat, levon hetket antaa, murheen niinkuin ilon seesteisen"
    Siunausta teille!

    VastaaPoista
  2. Täytyypä joskus katsoa, löytyisikö tämä mainitsemanne kirja kirjastosta. Näin olen alkanut itsekin ajatella ja siinä mielessä postauksenne tuli juuri itselleni sopivaan ajankohtaan...:))
    kaunista viiikon jatkoa teille ja Taivaan Isän siunausta!

    VastaaPoista