torstai 26. maaliskuuta 2009

Naisen onni

On ihanaa olla nainen. Tuntuu että noissa neljässä sanassa on sanottu kaikki, mitä tänään haluaisin sanoa. Tuntuu, että sen kuvaaminen on vaikeaa. Ehkä siksi, että kaikki on ihanaa.
Joku on sanonut, että naiselle ei saa koskaan sanoa, että "Rakastan sinua, koska..." Nainen haluaa, että häntä rakastetaan kokonaan, ei jostain syystä. Samalta tuntuu tämä naisena oleminen. Ei ole mitään selitystä sen ihanuudelle. Tuntuu kuitenkin, että naisen mahdollisuus korkeaan koulutukseen, e-pillerit, ja kaikin puolinen tasa-arvo miehen kanssa ei ole välttämättä tuonut meille naisille lisää onnellisuutta. Onko käynyt niin, että ihan oikeata tasa-arvoa vaatiessamme, olemme alkaneet kuvitella, että jos tulemme mahdollisimman paljon miehen kaltaisiksi saamme kaiken mitä tahdomme? Ihan kuin olisimme pahoillamme siitä, että emme ole miehiä. Meillä voi olla oikeita syitä kokeakin näin, mutta silti uskon, että naisen onni on hänen omassa naiseudessaan. Meidän arvomme ja ihanuutemme on siinä, että olemme Jumalan tekoa, ei siinä, että päihitämme miehet. Uskon, että myös miehen miehisyyttä vahvistaa nainen, joka on onnellinen omasta naiseudestaan. Samoin kuin me naiset voimme saada vahvistusta omalle olemuksellemme jokaiselta omaa miehisyyttään arvostavalta mieheltä. Itse olen saanut kokea tällaista rohkaisua ja tukea paljon elämäni aikana. Olin 5-vuotias, kun naapurin setä käytti minua seksuaalisesti hyväksi. Tämän haavan vuoksi olen varmasti aivan kuin imenyt ympäriltäni kaiken hyvän ja turvallisen, mitä mies vain voi olla. Olen kokenut, että minua on erityisesti siunattu ihanilla "veljillä". Tai sitten heitä vaan on kaikkialla...Näistä mietteistä kirjoitin joitakin aikoja sitten tuon yläpuolella olevan tekstin.

Heini

2 kommenttia:

  1. nyt vasta huomasin bloginne...siunausta varmasti ajatuksia herättävälle ja mielenkiintoiselle uutukaiselle!täytyy lukea kirjoitukset läpi..
    -malla-

    VastaaPoista
  2. Kiits, Malla! Siunausta Sinun elämäsi kaikkiin hetkiin!

    VastaaPoista