perjantai 5. kesäkuuta 2009

SABAN KUNINGATAR

Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tuleva heille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä on enempi kuin Salomo. Luukas 12: 42
*
Olen taas ihmetellyt Taivaallisen Isän lapsena olemisen ihanuutta! -Ehkäpä olen oppinut tuntemaan syvemmin tätä hellää, armollista ja ihmeellistä Jumalaa!Elämä on samalla kertaa niin arvokas ja haastava juttu, toisaalta, edes se ei merkitse mitään sen rinnalla, että saa elää Hänen kanssaan! Näitä ajatellen kuuntelin Dawid Wilkersonia. Sydämeni sykähti hänen kertoessaan Kuningas Salomon ja Saban Kuningattaren kohtaamisesta Salomon linnassa Jerusalemissa! Tämän kohtaamisen aikoihin matka Sabasta Jerusalemiin kesti viikkoja ja todennäköisesti oli myöskin melko vaivalloinen ylellisyyteen ja hemmotteluun tottuneelle kuningattarelle. Mutta kuultuaan Salomon Jumalalta saamasta erityisestä viisaudesta ja loistosta, kuningattaren oli pakko saada tavata hänet! Kuningattarella oli asioita, joihin hän tarvitsi vastauksia, ehkä asioita jotka tekivät hänen sydämensä levottomaksi ja huolestuneeksi... -Sellainen jonka sydän on ollut levoton ymmärtää miltä kuningattaresta myöhemmin tuntui saatuaan vastauksen kaikkiin elämänsä sen hetkisiin kysymyksiin! Lopuksi kaunis kuningatar sai rauhoittunein mielin nauttia Salomon vieraanvaraisuudesta ja jopa ottaa mukaansa linnasta aarteita, mitä ikinä tahtoi!
Ajatus jatkui siitä miten Jumalan Poika on suurempi kuin Salomo, miten Hän on viisaampi ja vielä, miten Hänellä on vastaus lapsensa jokaiseen kysymykseen! Mikään ei pääse yllättämään häntä.Oliko kuningatarkin miettinyt saisiko hän vastauksen, sydämeensä rauhan tai kannattaisiko edessä oleva rasittava matkanteko...Olenhan itsekin ajatellut, onko Hänellä vastaus kysymykseeni tai ongelmaani, välittääkö Hän elämästäni? - Siksi tiedän miten ihana on saada vastaus elävältä Jumalalta, maailmankaikkeuden Herralta, saada olla Hänen rakastamansa. -Sydän on ihmeellinen, kun se rauhoittuu niin moni kysymys vaimenee... Hän on jo tulevaisuudessakin.
Viime aikoina olen "rakastunut" kirjaan, joka on mysteeri, Hänen puhettaan meille ja jokainen siellä oleva ihana lupaus, jokainen suloinen sana on maksanut äärettömän paljon Jumalan Pojalle.

1 kommentti:

  1. Kiitos Sara ja Heini.
    Tämä blogi siunaa ja lohduttaa ja antaa ilon ette tiedäkkään kuin paljhon Kiitos Herralle ja ylistys ja kunnia.Amen!!!!!
    Tiina

    VastaaPoista