perjantai 10. helmikuuta 2012

Minun sieluni

Mitään en olisi.
Pelkkä pimeä ja tyhjä paikka
olisin ilman Sinua, Jeesus.
Sinä olet minun sieluni.
Sinä olet minun henkeni.
Minulla ei ole mitään muuta kuin Sinut.
Kuitenkin omistan Sinussa kaiken,
koko taivaan ja maan.

tiistai 7. helmikuuta 2012

Rakkauden väkevyys

Jumala on lähempänä kuin voi sanoa. Jumala on sisintä sisempänä, syvemmällä kuin syvyys. Jumala on suurempi kuin mikään mitta. Ja minä olen Hänen keskipisteensä. Hän tähtää minuun ja lävistää minut. Minun rakennusaineeni irtoavat toisistaan ja Hän ottaa minut käsiinsä ja muovaa uudelleen. Hän on ihmeellinen. Hän on todellisempi todellisuutta. Hän on kaiken ydin ja kuitenkin kaiken yläpuolella. Hän on minun Isäni, vaikka helmaansakaan en ylety. Hän nostaa minut kämmenelleen ja kutsuu minua ystäväkseen. Voiko yksikään ihmislapsi kestää Jumalan todellisuuden kohtaamista, sen asumista omassa olemuksessaan? Minä katoan Häneen ja kuitenkin olen todellisempi kuin koskaan. Olen vanki, enkä tahdokaan tulla vapaaksi. Minua pitää vankinaan rakkauden väkevyys, joka vie minulta kaiken voiman. Tämän rakkauden edessä vaivun maahan asti. Hän on minun Jumalani ja Hän on näyttänyt minulle kasvonsa. Hänen kasvonsa ovat ihmeelliset.

maanantai 6. helmikuuta 2012

He loves me

"Terveisiä kirkosta!" Näin oli ennen vanhaan tapana sanoa kirkosta kotiin tultaessa. Itsekin käytän joskus tuota tervehdystä. Monesti kirkosta palatessa tekisi mieli suudella jokaista, tanssia loppupäivä, itkeä ja nauraa, maata kasvoillaan Jumalan hyvyyden ja pyhyyden edessä. Olen saanut kaiken. Enempää huomiota ja rakkautta ei kukaan voisi minulle antaa kuin Hän. Ja Hän on itse Jumala.
"Jeesuksessa ja Jeesuksen kautta Jumala on sanonut ja antanut meille kaiken yhdellä kertaa. Hänessä on vastattu kaikkiin meidän rukouksiimme. Jos me pidämme Jumalaa mykkänä tai kuurona, jos emme usko hänen vastaavan rukouksiimme, johtunee se siitä, että emme ole oivaltaneet eukaristian eli ehtoollisen vieton syvyyttä. Eukaristia opettaa meitä asettamaan oikeat kysymykset, kun se saa meidät ymmärtämään, mitä kaikkein eniten tarvitsemme. Samaan aikaan eukaristia vastaa tähän meidän kaikkein olennaisimpaan kysymykseemme ja tyydyttää meidän todelliset tarpeemme." WILFRID STINISSEN, Syvemmälle rukoukseen