tiistai 26. toukokuuta 2009

Kerran tulee aika

Kerran tulee aika
- milloin, sen Herra tietää -
jolloin yö on kirkas kuin päivä
eikä ilta enää pimene.
Silloin virtaavat Jerusalemista
elämää antavat vedet.
Puolet niistä juoksee itäiseen mereen,
puolet läntiseen mereen kesät ja talvet, ehtymättä.
Sinä päivänä Herra on oleva
koko maanpiirin kuningas.
Hän on oleva yksi ja ainoa Jumala
ja hänen nimensä ainoa,
jota avuksi huudetaan.
SAKARJA 14:7-9


Tämä teksti on viime sunnuntain Jumalanpalveluksen Vanhan Testamentin lukukappaleesta.
On aivan mielettöman ihanaa, se mikä meidän, Jumalan lasten tulevaisuus on. Se on kirkas kuin päivä ja elämää täynnä. Ajattele vain näitä sanoja: "Sinä päivänä Herra on oleva koko maanpiirin kuningas. Hänen nimensä ainoa, jota avuksi huudetaan." Voisiko uskova mitään suurempaa toivoa? Tämä toive ja odotus tulee täyttymään. Halleluja!

Kaikki on oleva Aamen ja Halleluja!
Me saamme levätä ja saamme nähdä!
Me saamme nähdä ja saamme tietää!
Me saamme tietää ja saamme rakastaa!
Me saamme rakastaa ja saamme ylistää!
Katsella loppuamme, joka on loppua vailla!
AUGUSTINUS

tiistai 19. toukokuuta 2009

Olet kaunis, olet ihailtava


Olen paljon pohtinut elämäni aikana naiseutta ja äitiyttä. Olen halunnut kysyä, mitä Isäni asioista ajattelee. On niin monia asioita, jotka Jumala näkee toisin kuin me. Kuitenkin Hänen tahtonsa on aina se paras ja ihanin. Nykynaiselle on esimerkiksi ehkäisypillerit ja kierukka aivan ehdottoman tärkeitä ja luovuttamattomia asioita. Joitakin vuosia sitten, kun näitä asioita mietin ja halusin juurta jaksaen selvittää, sain Isältä profetian Jumalan tyttärille. Haluan julkaista sen tänään täällä.


PROFETIA JUMALAN TYTTÄRILLE

"Ja Jumala katsoi kaikkea ja se oli sangen hyvää."

Kun perheeseen syntyy lapsi, on se kaikkien ihailun kohde: "Voi miten suloinen, niin ihmeellinen, aivan täydellinen!" Onnellinen äiti ja ylpeä isä. Sukulaiset ylistävät lapsen kauneutta. Kaikkein eniten ihailen kuitenkin minä, Luoja ja Jumala jokaista uutta ihmislasta. En koskaan väsy, en koskaan lakkaa ihmettelemästä ihmisen ihmettä. Te olette minun lapsiani. Minä olen teidän ylpeä Isänne. Jokaisesta iloitsen yhtä paljon, pojistani ja tyttäristäni. Seuraan teidän kasvuanne. Jokainen päivä on ihmeitä täynnä. Vaikka valitsitte kerran väärin, ei mikään voi tuhota minun luomaani ihmettä; ihmistä. Paljon on, mikä yrittää tuhota minun hyvääni. Paljon joudun itkemään teidän tähtenne. Kaiken sen, minkä minä olen tehnyt hyvin, tahtoo vihollinen vääristää, kuivettaa, sairastuttaa, tuhota, rikkoa, ryöstää tai tappaa.

Rakkaat, ihanat tyttäreni. Näin on myös teidän naiseutenne ja sen hedelmän kanssa. Kuinka vihollinen vihaakaan tätä ihmisen ihmettä; on mies ja nainen. Ja mitä hän tekee? Hän halveksii, häpäisee, sekoittaa ja kuolettaa ja vetää tähän kaikkeen ihmisen mukaansa. Mutta kuulkaa tämä, te minun rakkaat tyttäreni! Minä ihailen teitä. Minä kunnioitan teitä. Te olette minun luomisihmeeni. Te minun ihanat tyttäreni. Mutta voi! Niin moni teistä ei uskalla kukkia. Niin monen nuput on revitty. Niin moni alkaa kasvattaa piikkejä kukkien sijaan. Liian moni tahtoo padota minun virtani, jonka varrella voisi puutarha kukoistaa. Mutta minä kunnioitan sinua, nainen. Minä ihailen sinua. Minä ihmettelen kätteni työtä. Sinä olet ihme. Sinä olet kaunis, sinä olet ihailtava. Etkä vain silloin, kun kukkasi ovat nupullaan. Olet kaunis, olet ihailtava kaikissa vaiheissasi. Minun suunnitelmani voi toteutua sinussa ja sinun kauttasi kaikkina vuosinasi. Ilman, että sinun pitäisi kieltää naiseutesi, se mikä on sangen hyvää. Se, mitä minä ihailen ja ihmettelen.

Sinun hedelmällisyytesi on osa naiseuttasi. Sen suunnitteluun olen käyttänyt kaiken kykyni, kaiken luovuuteni. Sinun hedelmällisyytesi on minun iloni ja ylpeyteni. Myös sinä voit iloita siitä. Myös sinä voit pitää sitä suurena lahjana, josta jokainen solusi tuntee riemua. Lahjana, josta et luovu mistään hinnasta. Et omasta tahdostasi. Minä kyllä riisun sinut ajallaan. Mutta kaiken saat täydellisenä takaisin, kun Poikani Sinut herättää uuteen elämään. Se, mitä minä nyt pyydän on tämän: Kunnioita minun tekoani. Ihaile sitä, mitä minä ihailen. Ole ylpeä siitä, mistä minä olen ylpeä. Olet ihana. Olet ihmeellinen sinä naiseksi luotu.
On ilo olla Isäsi.
Olen sinusta ylpeä.

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Kuin sadusta


Mieheni sanoi kerran, että se miten lapset syntyvät, on aivan kuin jostain sadusta. On suuri ihme saada synnyttää lapsi. Oma pieni ihmeellinen suloinen ihminen. Tuskin mikään maailmassa on yhtä valtavaa. Tälläista ei kukaan muu voisi keksiä kuin suuri rakastava Jumalamme. Kaikki kunnia yksin Hänelle äitiyden ihmeellisestä lahjasta. Sen sijaan, että odottaisimme kiitosta itsellemme äitienpäivänä, ylistäkäämme me äidit Taivaallista Isäämme siitä suuresta siunauksesta, jonka olemme Häneltä lapsissamme saaneet. Yksin Jumalalle kunnia!

Kumartakaa Herraa

Antakaa Herralle , te kansojen sukukunnat,
antakaa Herralle kunnia ja väkevyys.
Antakaa Herralle hänen nimensä kunnia,
tuokaa lahjoja, tulkaa hänen esikartanoihinsa.
Kumartakaa Herraa pyhässä kaunistuksessa,
vaviskaa hänen kasvojensa edessä, kaikki maa.
Sanokaa pakanain seassa; "Herra on kuningas".
Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju.
Hän tuomitsee kansat oikeuden mukaan.
Iloitkoon taivaat ja riemuitkoon maa;
pauhatkoon meri ja kaikki, mitä kedolla on,
riemuitkoon silloin kaikki metsän puut Herran edessä,
sillä hän tulee, hän tulee tuomitsemaan maata:
hän tuomitsee maanpiirin vanhurskaasti.
PSALMI 96:7-13

lauantai 9. toukokuuta 2009

Sydämeni sykkiessä...


Kevät etenee huumavalla vauhdilla. Sinivuokot ovat jo varisseet, valkovuokot ovat saaneet esiintymisvuoron. Joka kevät sama rytmi, sama ihme ja aina kuitenkin uusi ja ainutkertainen. Jumala ei milloinkaan toista itseään, vaan luo aina uutta ja täysin yksilöllistä. Myös minun elämäni on täysin ainutkertainen. Jokainen päivä, viikko, kuukausi, vuosi... Kunpa osaisin elää elämäni jokaisen hetken oikealla asenteella ja arvostaen tätä suurta lahjaa, jonka olen saanut. Sydämeni rukouksen pukee aivan ihanasti sanoiksi Lauluyhtye Mustarastas erään laulun kertosäkeessä:

"Jokainen aamunkoitto ihme on uus
Lahjaksi saatu salaisuus
Muistuta sydämeni sykkiessä
Tässä on loppuelämä"
Kari Haapala